Nieuwe Android-malware Luistert Microfoon En WhatsApp-berichten Af

Android MalwareBeveiligingsonderzoekers van Kaspersky Lab hebben een nieuwe Android-malware ontdekt. De malware is in staat om je microfoon en camera in te schakelen en je WhatsApp-berichten te lezen. 

De onderzoekers hebben de nieuwe malware in november 2017 gevonden, maar de malware zou al sinds 2014 actief zijn. De malware heet Skygofree en houdt de locatie van geïnfecteerde toestellen in de gaten. Skygofree kan onder andere de camera en microfoon op bepaalde locaties activeren. Zo kan Skygofree bijvoorbeeld iemand afluisteren zodra deze persoon op het kantoor zit.

Ook is de Malware in staat om de berichten van Facebook Messenger, Skype, Viber en WhatsApp in te kijken. Zodra de eigenaar de smartphone probeert te ontgrendelen, dan wordt er stiekem een foto gemaakt met de selfie-camera van de smartphone.

De Skygofree-malware wordt verspreid op verschillende nepwebsites van providers, waar de app wordt gepresenteerd als een manier om de internetsnelheid te verbeteren. De malware is gelukkig niet aangetroffen in apps in de Google Play Store.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.