Apple eist tussen de 5 en 15 dollar per Android-toestel

Wijlen CEO van Apple, Steve Jobs, had het niet zo met Google en haar OS Android. Hij was dan ook in staat om heel ver te gaan in zijn strijd tegen Google. Sinds zijn overlijden is Apple een stuk milder geworden en zijn ze bereid een schikking aan te gaan met de verschillende Android-fabrikanten. Deze schikking houdt in dat Apple tussen de 5 en 15 dollar per verkochte Android-toestel wil ontvangen.

Nu klinkt het wat raar dat het bedrag niet vaststaat maar dat ligt aan de prijs van het betreffende toestel. Des te duurder het toestel des te hoger het aandeel voor Apple. Apple heeft dit voorstel op het moment enkel en alleen voorgelegd aan Motorola en Samsung. Apple hoopt op deze manier alle lopende rechtszaken met de verschillende bedrijven te beëindigen. Apple is op dit moment verwikkeld in rechtszaken met Motorola en Samsung in de VS, Duitsland, Australië, Japan en het Verenigd Koninkrijk.

Op zich is een schikking geen slecht idee voor alle betrokken bedrijven aangezien de rechtszaken tussen Apple, Samsung en Motorola nog maar weinig zoden aan de dijk hebben gezet. Zowel Apple als Samsung en Motorola hebben nog maar weinig essentiële zaken gewonnen.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.