Samsung-app Laat Ouders Slaapverhaaltjes Voorlezen Via VR-bril

Samsung Bedtime VR StoriesSamsung heeft speciaal voor ouders en kinderen een virtual reality-app uitgebracht. Met deze app kunnen ouders op afstand hun kinderen voorlezen voor het slapengaan. Met de app worden de kinderen getransporteerd naar een virtuele slaapkamer.

Voor ouders die niet iedere avond bij hun kinderen kunnen zijn heeft Samsung nu de app Bedtime VR Stories ontwikkeld, zo meldt the Guardian. Met de app worden kinderen naar een virtuele slaapkamer getransporteerd, terwijl hun vader of moeder ze een verhaal vertelt. Zowel de ouder als het kind zitten dan in een virtuele slaapkamer, waar de woorden van het verhaal door de lucht zweven.

Tijdens het vertellen van het slaapverhaaltje gaat het virtuele bed waar het kind op zit mee op reis. Zo varen kinderen samen met hun ouder naar de Zuidpool om pinguïns te bekijken, of reizen ze terug in de tijd voor een verhaal over dino’s.

Samsung heeft speciaal voor de kinderen een kartonnen VR-bril in de vorm van een pinguïn gemaakt, maar de Bedtime VR Stories-app werkt in combinatie met elke VR-bril. De ouder heeft echter de Samsung Gear VR nodig. Momenteel is de app al beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, maar het is nog niet bekend wanneer de app ook in andere landen zal worden uitgerold.

via [rtlnieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *