“Samsung Verkoopt Meeste VR-headsets”

Samsung Gear VR controllerUit cijfers van het analistenbureau IDC blijkt dat Samsung het afgelopen kwartaal de meeste virtual reality-headsets heeft verkocht. Op de tweede plek staat Sony, op de derde plek HTC Vive en op de vierde plek de Oculus Rift.

Ondanks dat Samsung op de eerste plek staat, is de Zuid-Koreaanse fabrikant wel het enige bedrijf dat een daling zag in de verkoopcijfers van de virtual reality-headsets. Deze daling heeft mogelijk te maken met het fiasco van de Galaxy Note 7. In totaal verkocht Samsung in het eerste kwartaal van dit jaar 489.500 headsets.

Sony verkocht de Playstation VR volgens IDC maar liefst 429.000 keer, waarmee de Japanse fabrikant op de tweede plek staat. De HTC Vive ging 190.000 keer over de toonbank en de Oculus Rift 90.000 keer. Op de vijfde plek staat TLC met de Alcatel VR voor de Alcatel Idol 4S-smartphone.

De cijfers van IDC zijn schattingen op basis van onder meer informatie van retailers. Het is voor het eerst dat IDC een top vijf van marktleiders op het gebied van virtual reality-headsets publiceert. De fabrikanten hebben zelf geen verkoopcijfers bekendgemaakt.

Meer weten over virtual reality-brillen? Klik hier voor meer informatie.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.