Duitsland Plaatst Speciale Verkeerslichten Voor Smartphonegebruikers

Verkeerslicht smartphonegebruikers zombiesDe Duitse gemeenten Augsburg en Keulen hebben verkeerslichten geplaatst die speciaal zijn gemaakt voor voetgangers die met hun mobiele telefoon bezig zijn. Smartphonegebruikers vormen een groot risico voor het verkeer.

De Duitse gemeenten vinden dat mensen die op straat lopen en naar hun smartphone kijken of naar muziek luisteren een groot risico vormen voor het verkeer. Doordat mensen de hele tijd naar beneden kijken hebben de gemeenten nu LED-verlichting in de grond geplaatst. Deze lampjes knipperen rood als het normale stoplicht ook op rood staat.

Augsburg en Keulen denken dat dit een oplossing is voor het probleem dan ze in Duitsland ‘smombie’-fenomeen noemen. Dit staat voor mensen die met hun smartphone als zombies naar de grond kijken in plaats van naar voren. Onlangs raakten twee bellende voetgangers in Augsburg gewond bij het oversteken, toen ze in aanraking kwamen met een elektrische auto. Vorige maand overleed een 15-jarig meisje die naar muziek luisterde en naar haar telefoon keek. Ze negeerde een rood sein en werd meegesleurd door een tram.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.