Xiaomi En Lenovo Behoren Niet Langer Tot De Top Vijf Grootste Smartphonefabrikanten

Oppo VivoVolgens analisten van IDC is de groei van de smartphonemarkt tot een einde gekomen. Zo groeide de markt het afgelopen kwartaal met maar 0,2 procent ten opzichte van de zelfde periode in 2015. Ook de top vijf grootste smartphonefabrikanten is de afgelopen tijd veranderd. Zo staan Xiaomi en Lenovo niet langer meer in het lijstje.

Volgens de cijfers van IDC is de smartphonemarkt momenteel verzadigd. In onder andere de VS en Europa heeft iedereen al een smartphone, dus hier zit weinig groei in. Dit is dan ook de reden dat fabrikanten de afgelopen jaren vooral de Chinese markt probeerden te veroveren. Hier lijkt iedereen ondertussen echter ook te zijn voorzien van een toestel. Met 670.000 meer toestellen komt de uiteindelijke groei van Q1 2016 uit op slechts 0,2 procent ten opzichte van Q1 2015. Het totaal aantal verscheepte toestellen in het eerste kwartaal van 2016 komt uit op 334,9 miljoen.

IDC smartphone cijfers Q1 2016

In het vierde kwartaal van 2015 bestond de top vijf van grootste smartphonefabrikanten nog uit Samsung, Apple, Huawei, Lenovo (inclusief Motorola) en Xiaomi. Deze laatste twee staan echter niet meer in de lijst. Deze zijn vervangen door de fabrikanten Oppo en Vivo. Zowel Oppo als Vivo groeien zeer snel. Zo verkochten de fabrikanten het afgelopen kwartaal 153 en 123 procent meer toestellen dan in het eerste kwartaal van 2015. Dit terwijl het aantal verscheepte toestellen van Samsung en Apple daalden met 0,6 en 16 procent. Ook de verkoop van de overige fabrikanten, waaronder HTC, Sony en LG, is met 11% gedaald.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.