Google Introduceert Toetsenbord Met Ingebouwde Zoekfunctie

Gboard-Google-iOSGoogle heeft een toetsenbord uitgebracht met een ingebouwde zoekfunctie. De app heet Gboard en is momenteel alleen beschikbaar voor iOS. Een Android-versie komt naar verwachting binnenkort.

Google brengt regelmatig apps uit die eerst alleen voor iOS-gebruikers beschikbaar zijn. Mogelijk wil Google de app eerst testen, voordat Google deze uitbrengt voor Android. Dit is ook het geval bij Gboard, een speciaal toetsenbord met zoekfunctie mogelijkheden.

Gboard lijkt op het eerste gezicht op een normaal toetsenbord, maar er is een extra “zoek-knop” aanwezig. Door op deze knop te klikken kan je zoeken naar wat je zojuist hebt ingetypt. De zoekresultaten worden in de toetsenbord getoond, waardoor je deze gelijk kunt delen of in de chat kunt plakken. Doordat je niet eerst naar de browser hoeft kan je een stuk sneller iets delen. In het toetsenbord kan je zoeken naar websites, maar ook naar afbeeldingen.

Momenteel kan je Gboard alleen nog maar gebruiken als je toetsenbord op Engels staat ingesteld. Ook is de app alleen beschikbaar voor iOS en het is nog niet bekend wanneer Gboard naar Android komt.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.