Meer Dan 100 Miljoen WhatsApp-Telefoongesprekken Per Dag

WhatsApp-100-million-callsWhatsApp verwerkt meer dan 100 miljoen telefoongesprekken per dag. Dit heeft het bedrijf via een blogpost laten weten. Het is voor het eerste dat het bedrijf details over het belgedrag van gebruikers deelt.

Omdat WhatsApp voor het eerst cijfers over de telefoongesprekken vrijgeeft zijn er geen details bekend over de groei van deze functie. De VoIP-functie is echter in maart vorig jaar geïntroduceerd, dus is iets meer dan een jaar is het aantal VoIP-gesprekken gegroeid naar 100 miljoen per dag. Dit komt neer op 1100 gesprekken per seconden. Over de gemiddelde tijdsduur van deze gesprekken doet het bedrijf geen uitspraken.

WhatsApp laat weten dat het bedrijf blijft werken om de VoIP-functie te verbeteren met bijvoorbeeld de implementatie van end-to-end encryptie. In een bètaversie van WhatsApp is ook al een videobel-optie aangetroffen. Deze is echter nog niet actief. WhatsApp werkt volgens Macerkopf ook aan een update waarin grotere emoji’s gebruikt kunnen worden en openbare groepen mogelijk worden waar gebruikers middels een link aan deel kunnen nemen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.