Huawei Ontkent Te Werken Aan Android-alternatief

Android-6.0-MarshmallowEerder schreven wij dat Huawei volgens een gerucht werkt aan een nieuw besturingssysteem als alternatief voor Android. De Chinese fabrikant heeft echter laten weten dat dit gerucht niet juist is en dat Huawei niet werkt aan een Android-alternatief.

Een woordvoerder van Huawei laat weten dat het bedrijf Android blijft gebruiken “zo lang Android open blijft“. “Het Android-besturingssysteem van Google heeft de ontwikkeling van slimme apparaten een sterke impuls gegeven en is voordelig geweest voor consumenten“, aldus het bedrijf.

Eerder schreef The Information dat Huawei werkt aan een eigen besturingssysteem die Android in noodgevallen kan vervangen of wanneer de macht van Google te groot wordt. Volgens de site werkt Huawei ook aan een nieuw uiterlijk voor de eigen EMUI-skin. Hiervoor heeft de fabrikant een voormalige Apple-designer aangenomen.

Het lanceren van een eigen smartphone-besturingssysteem is momenteel overigens extreem lastig. Android en iOS hebben samen bijna de volledige markt in handen, waardoor ontwikkelaars vaak alleen applicaties maken voor deze besturingssystemen. Het is erg moeilijk om ontwikkelaars over te halen om applicaties te ontwikkelen voor een ander besturingssysteem, omdat dit simpelweg niet genoeg oplevert.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.