Samsung Gear-smartwatches Krijgen Ondersteuning Voor Apple iPhone

Samsung-Gear-S3Verschillende uitvoeringen van de Samsung Gear S2 en Samsung Gear S3 smartwatches krijgen ondersteuning voor iOS, waardoor de smartwatches ook zijn te gebruiken in combinatie met de iPhone van Apple.

De Gear-smartwatches van Samsung konden voorheen alleen worden gebruikt in combinatie met een Android-toestel, maar Samsung maakte begin vorig jaar al bekend dat het bedrijf werkte aan iOS-ondersteuning. Het heeft even op zich laten wachten, maar de iOS-ondersteuning is eindelijk beschikbaar.

Met behulp van de Gear S-app voor het iOS-besturingssysteem kunnen iPhones nu verbinding maken met verschillende uitvoeringen van de Samsung Gear S2 of Samsung Gear S3. De Gear S-app werkt op de Apple iPhone 5 en nieuwer.

Samsung Gear-smartwatches een succes
De Gear S2 en Gear S3 krijgen vooral positieve kritiek. Volgens veel media zouden de smartwatches vanwege de ronde vormgeving en de intuïtieve interface zelfs beter zijn dan de Apple Watch. Veel iPhone-gebruikers kopen dan ook liever een Samsung Gear-smartwatch dan een Apple Watch en Samsung speelt hier natuurlijk graag op in.

Helaas zijn bepaalde functies die gebruikers van de Gear S2 of Gear S3 smartwatches op Android-toestellen wel hebben niet beschikbaar voor iPhone-gebruikers. Dit komt omdat Apple bepaalde beperkingen oplegt om de Apple Watch voorrang te geven.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.