Google Introduceert Google Earth In 3D

Google Earth 3DGoogle heeft een nieuwe versie van Google Earth aangekondigd, die een aantal indrukwekkende nieuwe functies met zich meebrengt. De meest opvallende functie is de mogelijkheid om de wereld in 3D te bekijken, waardoor het lijkt alsof je echt door je gezochte bestemming vliegt.

Het team van Google heeft twee jaar lang gewerkt aan de nieuwe versie van Google Earth. Hierdoor is het nu mogelijk om met smartphones of tablets op ontdekkingsreis te gaan naar je favoriete bestemmingen. Eén van de nieuwe functies heet ‘Voyager’. Voyager is een etalage met verschillende rondleidingen inclusief gids. Je kunt zelf aangeven over welke gebieden je meer informatie wilt horen. Google is hiervoor een samenwerking aangegaan met verhalenvertellers, wetenschappers en non-profit-instanties.

Google heeft ook de “Ik doe een gok” zoekterm ingebouwd. Als je deze optie gebruikt kom je terecht op één van de plaatsen die Google speciaal voor deze functie geselecteerd heeft.

De 3D-knop is waarschijnlijk de meest interessante nieuwe functie. Ga je nu bijvoorbeeld naar de Grand Canyon, dan krijg je met de 3D-knop een realistisch uitzicht met veel meer details te zien. Je kunt door de bergen “vliegen” en zeer ver inzoomen. In de onderstaande video zien we goed hoe dat er precies uit ziet.

Als laatste heeft Google nog Google Earth VR aangekondigd. Met deze functie kunnen HTC Vive- en Oculus Rift-bezitters Google Earth-content door hun VR-bril bekijken. Momenteel werkt de nieuwste versie van Google Earth alleen in de Chrome browser, maar later deze week zal de update ook worden uitgerold naar de Android-app.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.