In-Traffic Reply-app Voortaan Standaard Geïnstalleerd Op Samsung-smartphones

Samsung In-Traffic ReplyDe Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung introduceerde twee maanden geleden de app In-Traffic Reply. Samsung installeert deze app voortaan standaard op een groot aantal toestellen, waaronder de Galaxy S8-serie, de Galaxy S7-serie, de A-serie en de J-serie. Ook zullen huidige eigenaren een melding ontvangen met de vraag of ze de In-Traffic Reply-app willen installeren.

De In-Traffic Reply-app kan met behulp van GPS detecteren of de eigenaar van de smartphone deelneemt aan het verkeer of niet. Als dit het geval is zal de In-Traffic-Reply app zichzelf activeren. Vervolgen zal de app automatisch reageren op inkomende oproepen. Dit kan met geestige video’s of een standaardboodschap, zoals “ik zit in het verkeer, dus ik kan op dit moment niet antwoorden.

Ook zet de app alle notificaties tijdelijk op stil, zodat je tijdens het rijden niet onnodig zal worden afgeleid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een derde van de Nederlandsers geneigd is om de smartphone te pakken bij een inkomende oproep.

In een statement zegt Vice President Mobile van Samsung Electronics Benelux het volgende:

Iedereen weet dat het gevaarlijk is om je smartphone in het verkeer te gebruiken, toch doen veel mensen dat weleens niet-handsfree. Men voelt sociale druk om oproepen en berichten direct te beantwoorden. Tegelijk beseft iedereen dat het beter is je smartphone even met rust te laten als je achter het stuur zit. Wij nemen de veiligheid van verkeersdeelnemers serieus. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat de In-Traffic Reply app is voorgeïnstalleerd op onze smartphones, om te beginnen met de Galaxy S8 en S8+.

Mocht je deelnemen aan het openbaar vervoer of ben je een passagier, dan kun je de app altijd deactiveren.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.