Google Brengt Android Instant Apps Naar Play Store

Play-Store-Instant-AppsGoogle introduceerde vorig jaar tijdens de Google I/O een nieuwe manier om applicaties uit te proberen. Zogeheten Instant Apps geeft de gebruiker de gelegenheid om een applicatie te proberen zonder hem te installeren. Sinds de Google I/O van dit jaar zijn de eerste Instant Apps voor iedereen beschikbaar in de webversie van de Play Store.

Dankzij de Instant Apps kun je een applicatie proberen door op de knop “probeer nu” te klikken. Vervolgens kun je de app als een webapplicatie gebruiken om de app te testen.

Google heeft ook aanpassingen doorgevoerd aan het aanbevelen van applicaties. Zo is het segment voor de games verbeterd met onder andere trailers en screenshots van de spellen. Ook zijn er nieuwe secties voor gratis en betaalde games en verdienen ontwikkelaars nu meer. Voorheen werd 30 procent van de verdiensten ingehouden door Google, maar dat is nu omgezet naar slechts 15 procent.

Dat ontwikkelaars nu meer verdienen kan ook goed zijn voor de Android-gebruikers die applicaties downloaden. Ontwikkelaars worden nu namelijk extra gemotiveerd om meer en betere applicaties uit te brengen voor Android, wat ons een ruimere keuze geeft uit kwalitatief goede apps.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *