Xiaomi Verkoopt Dit Jaar 90 Miljoen Smartphones

xiaomiDe Chinese smartphonefabrikant Xiaomi doet het erg goed. Zelfs zo goed dat het bedrijf dit jaar meer dan 90 miljoen smartphones verwacht te verkopen. Hiermee kan Xiaomi zich meten met de grote jongens.

Wij op de redactie zijn erg te spreken over de smartphones van Xiaomi, en blijkbaar zijn wij niet de enige mensen die dat denken. Tijdens een evenement heeft Xiaomi CEO Lei Jun laten weten dat het bedrijf dit jaar meer dan 90 miljoen toestellen verwacht te verkopen.

Xiaomi doet het vooral goed met de budget-smartphones in opkomende markten, waar het bedrijf in 2020 de grootste hoopt te zijn. Sinds kort is Xiaomi ook actief in Europa, waar vooral krachtige toestellen als de Xiaomi Mi 6 populair zijn. Toch is Xiaomi nog niet zo groot als de Chinese concurrent Huawei, die in 2016 maar liefst 139 miljoen toestellen wist te verkopen.

In de onderstaande grafiek zien we de marktaandeel van de grootste smartphonefabrikanten. Samsung is nog steeds de grootste op de smartphonemarkt, gevolgd door Apple en Huawei. Ook andere Chinese fabrikanten zoals OPPO en Vivo doen het erg goed. Wereldwijd zijn er het afgelopen kwartaal 344 miljoen smartphones verkocht.

marktaandeel smartphone markt

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.