Nieuwe Google-regels Beperken Dataverzameling Van Apps

Google Play StoreGoogle heeft een aantal nieuwe regels gemaakt waaraan ontwikkelaars moeten voldoen als ze een app in de Play Store willen plaatsen. De nieuwe richtlijnen zorgen ervoor dat applicaties onnodig veel data verzamelen.

Google is steeds strenger wat betreft het toestaan van apps in de Play Store. Zo staat Google sinds vorige maand bijvoorbeeld geen apps meer toe die misbruik maken van de toegankelijkheid-functie en worden apps uit de Play Store gehaald die reclame tonen op de lockscreen. Met een nieuwe maatregel wil Google nu ook voorkomen dat gebruikers de dupe worden van apps die op legale manieren onnodig veel data binnenhalen over hun gebruikers. Zo wil Google geen apps meer toestaan die data verzamelen die de app niet nodig heeft om goed te functioneren.

Mocht een app toch data verzamelen die niet nodig is om de app te laten functioneren, dan moeten de makers verantwoording afleggen en laten zien wat er met die data gebeurt. Als ontwikkelaars zich niet aan deze richtlijnen houden, dan ontvangen de gebruikers die de app willen downloaden een melding waarin staat vermeld dat er naar je data gevist wordt. Ontwikkelaars hebben zestig dagen de tijd om de aanpassingen door te voeren.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.