Google-app Laat Gebruikers Screenshots Bewerken

Google-app-screenshotsDe Google-app heeft een update ontvangen, waardoor het nu mogelijk is om gemaakte screenshots direct vanuit de Google-app te bewerken. De nieuwe functie is momenteel alleen beschikbaar in de bèta van de Google-app. Ook werkt de functie alleen als de screenshots in de Google Feed of de Google-app zijn gemaakt.

Veel fabrikanten hebben in hun Android-schil de mogelijkheid toegevoegd om screenshots na het nemen direct te delen of te bewerken. Google heeft deze functie nog niet standaard ingebouwd in Android, maar daar komt nu verandering in. In de bèta van de Google-app is namelijk een nieuwe instelling toegevoegd, genaamd “screenshots bewerken en delen“.

Om de nieuwe functie te openen ga je via de instellingen van de Google-app naar “Accounts en privacy”. Onderaan de lijst kun je “screenshots bewerken en delen” inschakelen. Als je de functie hebt ingeschakeld en je maakt een screenshot in de Google Feed, dan krijg je een pop-up met de vraag of je de screenshot-tool wilt inschakelen. Schakel je deze in dan krijg je voortaan direct de mogelijkheid om de screenshot te delen of te bewerken.

Met de bewerk-functie kun je onder andere zaken markeren of de screenshot bijsnijden. Met de deel-functie kun je de screenshot via verschillende social media diensten versturen naar je contacten. Dankzij de nieuwe screenshot-mogelijkheden hoeven gebruikers voortaan dus niet meer eerst een fotobewerking-app te openen nadat ze een screenshot hebben gemaakt.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.