“Steeds Meer Nederlandse Jongeren Kiezen Voor iPhone”

Apple iPhone XSteeds minder Nederlandse jongeren kiezen voor een Samsung-smartphone. De voorkeur gaat namelijk uit naar de iPhone. Ongeveer 52 procent van alle Nederlandse jongeren tussen de 12 en 20 jaar oud hebben een iPhone.

Uit een doorlopend onderzoek in het Consumer Insights Panel van Telecompaper blijkt dat in het vierde kwartaal van 2017 meer dan de helft van alle jongeren in het bezit was van een iPhone. “Slechts” 27 procent van de jongeren gebruikte een Samsung-smartphone.

Ook onder twintigers doet Apple het beter dan Samsung. Zo heeft 41 procent van de twintigers een iPhone, tegenover 36 procent met een Samsung-smartphone. Naast Samsung zien LG, Sony en HTC hun marktaandeel op de Nederlandse markt ook inzakken. Alle drie de merken hebben op dit moment een marktaandeel van minder dan 1 procent tussen jongeren van 12 tot 18 jaar.

De bovenstaande cijfers zijn gebaseerd op een onderzoek waaraan 9.800 respondenten in de leeftijdsgroepen tussen 12 en 80 hebben meegedaan. De daadwerkelijke cijfers kunnen dus een beetje verschillen.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.