Google Lens Ontvangt Drie Nieuwe Functies

Google-LensGoogle Lens, een slim systeem dat via kunstmatige intelligentie objecten kan herkennen via de camera van de smartphone, heeft een aantal nieuwe functies ontvangen. De tool is voortaan direct beschikbaar in de camera-app van verschillende smartphones.

Google Lens is een hele slimme tool die kan worden gebruikt om bijvoorbeeld verkeersborden te vertalen, informatie over een bloem op te vragen of de reviews van een bepaalde restaurant te openen. Dit is allemaal mogelijk door simpelweg de camera van je smartphone in de richting van een object te richten.

Google Lens is te vinden in Google Foto’s en Google Assistant, maar zal binnenkort ook rechtstreeks te gebruiken zijn in de standaard camera-app op verschillende smartphones van LG, Motorola, Xiaomi, Sony Mobile, HMD/Nokia, Transsion, TCL, OnePlus, BQ, Asus en de Google Pixel-toestellen.

Smart text selection

Er zijn een aantal nieuwe functies toegevoegd, waaronder ‘smart text selection’. Met deze functie is het mogelijk om woorden in de echte wereld te selecteren of te kopiëren op je smartphone. Dit is bijvoorbeeld handig om snel recepten of wifi-wachtwoorden op te slaan.

Google-Lens-Smart-text-selection

Zo is het onder andere mogelijk om de camera te richten op een menukaart. Wanneer je niet weet wat een bepaald gerecht op een menukaart is, kun je hierop klikken waarna Google Lens een foto laat zien van een gerecht dat hier mogelijk op lijkt.

Style match

Soms ben je niet opzoek naar een specifiek iets, maar juist iets dat ergens bij past. Zo heb je misschien een leuke lamp of een mooie broek en ben je opzoek naar items die hier goed bij passen. Hiervoor heeft Google ‘style match’ uitgebracht. Style match zorgt ervoor dat relevante items bij een object wordt getoond.

Realtime
Als laatste heeft Google een verbetering toegevoegd die ervoor zorgt dat Google Lens realtime informatie kan koppelen aan producten of dingen om je heen. Hierdoor hoef je niet meer te wachten op relevante informatie.

De nieuwe functies worden de komende weken in fasen uitgerold. Hierdoor kan het nog even duren voordat de update op jouw toestel binnenkomt.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.