Google News Krijgt Update Met AI

Google-NewsGoogle heeft bekendgemaakt dat Google News een update heeft ontvangen. Met behulp van kunstmatige intelligentie zal Google News informatiestromen real-time analyseren en organiseren in verhaallijnen.

Met de update wil Google het voor gebruikers makkelijker maken om op de hoogte te blijven van nieuws waarin ze geïnteresseerd zijn. “Deze benadering betekent dat Google News de mensen, plaatsen en dingen begrijpt die betrokken zijn bij een verhaal dat zich ontwikkelt.”

Zo zal Google onder andere de categorie “For You” toevoegen, waarin vijf geselecteerde nieuwsberichten worden geplaatst. Kunstmatige intelligentie zal leren waarin de gebruiker geïnteresseerd is, waardoor deze categorie steeds beter en specifieker zal worden. Gebruikers kunnen zelf aangeven over welke onderwerpen of van welke bron ze meer willen lezen.

De vernieuwde Google News zal de Google Play Newsstand en de Google News & Weather-app vervangen. Vanaf volgende week is de nieuwe Google News in 127 landen beschikbaar voor zowel Android als iOS.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.