“WhatsApp Krijgt Donkere Modus”

WhatsAppEr zijn verschillende aanwijzingen gevonden waaruit zou blijken dat WhatsApp werkt aan een donkere modus voor de app. Ook komt er een nieuwe “swipe to reply” feature. Wanneer WhatsApp de donkere modus en de nieuwe feature zal uitrollen is nog niet bekend.

WABetaInfo schrijft op Twitter dat er in de code van de nieuwste WhatsApp-updates aanwijzingen zijn gevonden voor een donkere thema. WABetaInfo is een redelijk betrouwbare bron, waardoor we er dus vanuit kunnen gaan dat WhatsApp in de toekomst een donker thema zal toevoegen aan de chat-app. Hoe lang we hierop moeten wachten is onduidelijk. In veel gevallen zijn ontwikkelaars al vele maanden van te voren bezig met het ontwikkelen van een nieuwe functie. Ook zal deze toevoeging eerst nog in de bèta-fase moeten worden getest. We moeten waarschijnlijk dus nog wel even geduld hebben.

Een donker thema is om twee redenen welkom. Zo verbruikt een donker OLED-scherm minder stroom, maar is dit ook een stuk prettiger voor de ogen wanneer je de smartphone in het donker gebruikt.

Het is nog onduidelijk of het donkere thema zwart of grijs gaat worden. WABetaInfo heeft in ieder geval alvast de onderstaande iOS-concept gemaakt.

concept-whatsapp-donker-thema

Nieuwe functies
In de nieuwste bèta (versie 2.18.283) van WhatsApp zijn ook twee nieuwe functies aanwezig. Zo is er een knop toegevoegd waarmee je de lijstweergave van deelnemers in groepschats kunt uitklappen om alle deelnemers te zien. Dit werkt alleen als er meer dan 9 mensen in een groep zitten.

Als tweede komt er een swipe to reply-functie. Hiermee kun je een ontvangen bericht naar rechts swipen om te reageren. Voorheen moest je een bericht lang ingedrukt houden, om vervolgens rechtsboven op de antwoord-knop te drukken. In de onderstaande afbeelding zien we hoe de swipe to reply-functie werkt.

WhatsApp-Swipe-Reply

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.