WhatsApp Zal In De EU Voorlopig Geen Data Delen Met Facebook

WhatsAppWhatsApp heeft aangegeven dat de chat-dienst geen data van Europese gebruikers zal delen met Facebook, totdat de nieuwe privacyregels van de EU in werking treden.

In 2016 paste WhatsApp zijn gebruikersvoorwaarden aan zodat de dienst gebruikersdata met Facebook kon delen. Facebook zou deze data gebruiken om spam tegen te gaan, maar ook om beter gerichte advertenties te kunnen plaatsen. Uit een onderzoek van de Britse privacywaakhond bleek echter dat WhatsApp zijn gebruikers in te algemene bewoording op de hoogte heeft gesteld van de gegevensdeling met Facebook. Ook hebben gebruikers geen vrije toestemming kunnen geven. WhatsApp overtrad hiermee de Europese privacy regels.

WhatsApp heeft daarom nu een overeenkomt gesloten met de Britse privacywaakhond. WhatsApp zal tot 25 mei geen Europese gebruikersgegevens meer delen met Facebook. Op 25 mei, na de inwerkingtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), zal WhatsApp alleen data delen als het daarbij voldoet aan de nieuwe regels.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *