Gebruik VPN-apps Op Android

android-NordVPNVPN-apps zijn applicaties die ervoor zorgen dat een gebruiker het internet kan bezoeken via een “Virtual Private Network”, oftewel een beveiligde en anonieme verbinding. Hierdoor kunnen hackers, overheden of werkgevers je online bezigheden niet bijhouden. Deze apps zijn ook beschikbaar voor Android en zijn vaak gratis te downloaden in de Play Store.

Er zijn verschillende VPN-diensten beschikbaar. Deze diensten zorgen er niet alleen voor dat je online anoniem blijft, maar ook dat malafide sites niet worden geladen en advertenties worden geblokkeerd. Een populaire app die dit goed doet is NordVPN. Na het installeren van deze app kun je met één druk op de knop een VPN-verbinding opstarten, waarna deze op de achtergrond actief blijft.

VPN voor Android is niet altijd gratis. Er zijn wel gratis opties beschikbaar, maar hier zitten dan vaak beperkingen aan vast. De betaalde versies van VPN-apps kun je vaak 7 tot 30 dagen gratis uitproberen. Na deze testperiode moet je meestal een maandelijks bedrag betalen. Prijzen voor de diensten variëren veel. Zo betaal je voor Ivacy VPN slechts iets meer dan een euro per maand, NordVPN kost ongeveer 3 euro per maand en bij ExpressVPN ben je al snel 7 euro per maand kwijt.

Naast anoniem surfen kun je VPN-diensten ook gebruiken om sites te bereiken die normaal zijn geblokkeerd door de overheid. In Nederland zijn de meeste sites wel bereikbaar, maar in het buitenland zijn veel sites geblokkeerd. Zo zijn veel social media diensten, zoals bijvoorbeeld Facebook en YouTube, niet bereikbaar in China. Met een VPN kun je deze blokkade omzeilen door een IP-adres van een ander land te gebruiken. Dit werkt niet altijd vlekkeloos, maar in sommige gevallen is dit een handige tool.

Wil je precies weten hoe een VPN te werk gaat en wat de voordelen en nadelen zijn van zo’n dienst? Dan kun je hier meer lezen over de technologie achter een Virtual Private Network.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.