Review Jabra Elite Active 65t

Jabra-Elite-Active-65t-review-1Tegenwoordig zijn ’true wireless’ headsets helemaal in. Een true wireless headset bestaat uit twee losse oordopjes, zonder dat daar een kabel tussen zit. Dit maakt de headset erg compact en ideaal voor tijdens het sporten. Vorige maand schreven wij een review over een true wireless headset van Plantronics, maar deze maand hebben wij een true wireless headset van het Deense merk Jabra mogen testen. In deze review lees je mijn persoonlijke bevindingen van de Jabra Elite Active 65t.

Inhoud
Jabra-Elite-Active-65t-review-4Opnieuw kijken wij eerst even naar de inhoud van de verpakking. Zodra we de doos openen zien we de twee losse oordopjes van de Jabra Elite Active 65t liggen. In de verpakking zit ook een opbergdoosje, waarmee je de oordopjes kunt opladen. Verder vinden we twee extra opzetstukjes, een oplaadkabel en wat papierwerk.

Design / Bouwkwaliteit
Gelijk valt op hoe klein de oordopjes zijn. De oordopjes hebben een blauwe behuizing met op beide oordopjes een knop. Deze bruine “houtachtige” knop is niet touchgevoelig en dus gewoon een normale drukknop. De behuizing van de oordopjes bestaat uit kunststof en voelt stevig aan. Deze behuizing heeft overigens een IP56-rating, waardoor je de oordopjes ook kunt dragen in de regen of wanneer je veel zweet.

Jabra-Elite-Active-65t-review-2

De vorm van de oordopjes en de rubberen opzetstukjes zorgen ervoor dat de oordopjes in je oor blijven zitten. De Jabra Elite Active 65t heeft geen oorhaak, waardoor het belangrijk is om de verschillende opzetstukjes uit te proberen zodat de oordopjes stevig in je oor zitten. Hierdoor voorkom je dat de oordopjes uit je oor vallen bij een stevige work-out.

De Jabra Elite Active 65t komt met een klein opbergdoosje die ook gelijk als oplaadhouder functioneert. Dit doosje heeft een klein klepje die je lichtjes in moet drukken om te openen. Zodra je het doosje opent zie je twee gaatjes voor de linker en rechter oordopjes. Een led-lampje zal branden wanneer je de oordopjes in het doosje plaatst. Dit geeft aan dat de headset goed op de laadpunten is aangesloten en is uitschakelt.

Jabra-Elite-Active-65t-review-5

De oplaadhouder kan de Elite Active 65t twee keer volledig opladen. Hierdoor krijg je 10 uur extra speeltijd, wat neerkomt op een totale speeltijd van 15 uur. Persoonlijk had ik de oplaadhouder graag iets anders gezien. De oordopjes liggen er namelijk vrij los in. Dit is op zich geen probleem als het doosje dichtzit, maar wanneer je het doosje opent moet je hem wel rechthouden. Als je dit niet doet kunnen de oordopjes er namelijk uitvallen. Bij de Plantronics FIT 3100 die wij vorige maand hebben getest zitten de oordopjes wel klem in de oplaadhouder.

Wat dan wel weer een voordeel is van de Elite Active 65t oplaadhouder is het formaat. Het doosje is namelijk twee keer zo klein als die van de FIT 3100, waardoor de Jabra-headset veel geschikter is om in je broekzak mee te nemen. Ook voelt het doosje kwalitatief goed aan en heeft het een mooi design.

Bediening / Geluidskwaliteit
Zoals eerder aangegeven beschikt de Elite Active 65t over twee knopjes. Met de knop aan de linkerkant bedien je het volume en kun je naar het volgende en vorige nummer gaan. Met de rechterknop kun je een gesprek opnemen of een nummer pauzeren. Ook kun je met een dubbele klik de HearThrough-functie in- of uitschakelen. Deze functie zorgt ervoor dat je de omgevingsgeluiden wel of niet door de headset hoort. Zo kun je HearThrough inschakelen wanneer je aan het verkeer deelneemt of juist uitschakelen wanneer je binnen zit en optimaal wilt genieten van de muziek.

Jabra-Elite-Active-65t-review-6

De headset registreert automatisch of je de oordopjes in hebt of niet. Wanneer je de oordopjes uit je oor haalt zal de muziek automatisch pauzeren. De muziek speelt verder wanneer je de oordopjes weer in doet. Mensen die de ‘Auto-pause’-functie niet handig vinden kunnen deze gewoon uitschakelen.

Over de geluidskwaliteit van de Jabra Elite Active 65t kunnen we duidelijk zijn. Deze is namelijk uitstekend. Het mooie geluid is onder andere te danken aan de JabraSound+ app die je op je smartphone kunt installeren. Deze app beschikt namelijk over een ‘Music Equalizer’, waarmee je zelf kunt aangeven hoeveel Bass, hoeveel mid-range tonen en hoeveel treble je wilt horen. Hierdoor creëer je een geluid dat je zelf het prettigst vindt. Hou je van een stevige beat, dan zet je de Bass gewoon op zijn hoogst. Luister je liever naar audioboeken, dan heb je waarschijnlijk geen behoefte aan de extra Bass. De Jabra-app voegt erg veel toe aan het luisterplezier van de Elite Active 65t.

JabraSound+-app

De Elite Active 65t is ook uitgerust met een microfoon, waardoor je de headset kunt gebruiken tijdens telefoon- of Skype-gesprekken. Wij zijn tijdens onze test geen problemen tegengekomen. De persoon aan de andere kant van de lijn kon mij duidelijk verstaan.

Ook voor de microfoon heeft Jabra opties toegevoegd in de JabraSound+ app. Zo kun je aangeven hoeveel Bass of treble je wilt horen tijdens een gesprek en hoeveel je van je eigen stem wilt horen door de microfoon.

Verbinding
Een punt dat bijna net zo belangrijk is als de geluidskwaliteit is de bluetooth-verbinding. De oordopjes van een true wireless headset moeten namelijk niet alleen verbinding maken met een smartphone, maar ook met elkaar. Deze verbinding tussen beide oordopjes werkt niet bij alle true wireless headsets even soepel, maar gelukkig is dit bij de Elite Active 65t geen enkel probleem. Wij hebben dan ook geen enkele keer ervaren dat de verbinding van één van de oordopjes tijdelijk wegviel, een probleem waar vooral goedkopere true wireless headsets regelmatig mee te maken krijgen.

Ook de verbinding tussen de smartphone en de Elite Active 65t is stabiel. Tijdens mijn test liet ik mijn smartphone op het bureau liggen en liep ik één verdieping naar beneden. Zelfs met twee dichte deuren was de verbinding stabiel. Pas toen ik twee verdiepingen naar beneden liep en een derde deur achter mij dichtdeed verbrak de verbinding.

Conclusie (Voordelen / Nadelen)
Jabra heeft tijdens het ontwikkelen van de Elite Active 65t overal aan gedacht. Meteen valt op dat de oordopjes en de oplaadhouder stevig in elkaar zitten. Het verbinden met een smartphone verloopt vlekkeloos en de verbinding tussen de twee oordopjes is stabiel. De geluidskwaliteit is erg goed en dankzij de JabraSound+ app kun je het geluid volledig naar eigen smaak aanpassen. Functies als ‘HearThrough’ en ‘Auto-pause’ zijn prettige toevoegingen.

Jabra-Elite-Active-65t-review-3

De Elite Active 65t heeft een totale accuduur van 15 uur, waarvan 5 uur in de accu van de oordopjes en 10 uur in de oplaadhouder. De oordopjes liggen vrij los in de oplaadhouder. Persoonlijk had ik hier liever een soort kliksysteem in gezien die voorkomt dat de oordopjes uit de oplaadhouder kunnen vallen wanneer je het doosje opent. Ook zou het net even wat prettiger zijn geweest als Jabra de oordopjes had uitgerust met touch-gevoelige knoppen in plaats van standaard drukknoppen.

Je kunt de Jabra Elite Active 65t hier bestellen voor €189,99.

Voordelen
– super compact
– goed geluid dat is aan te passen via de JabraSound+ app
– goede bouwkwaliteit
– mooi design

Nadelen
– drukknoppen in plaats van touch-knoppen

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.