Leven en laten leven, Samsung vs Apple

Volgens Samsung is de voorzitter van de jury die vorige maand Apple een schadevergoeding van 1,05 miljard dollar toekende niet onpartijdig en zo komen we in een nieuwe fase van de patentenoorlog. Juryvoorzitter Velvin Hogan zou namelijk een aantal belangrijke zaken niet hebben verteld toen hij werd geselecteerd voor de jury, dit is wat Samsung in een brief aan de rechter heeft geschreven. Velvin Hogan heeft namelijk gewerkt voor hardwarefabrikant Seagate en Seagate heeft hem toentertijd aangeklaagd waardoor hij en zijn vrouw failliet gingen.

Sinds vorig jaar is Samsung de grootste aandeelhouder van Seagate en zodoende zou Hogans objectiviteit zijn beïnvloed. Al met al moet de zaak dus volgens Samsung overnieuw. Ergens kan ik mij best wel voorstellen dat Samsung het wat apart vind aangezien deze zelfde jury na één dag al zeker was van het feit dat Samsung schuldig was terwijl er 700 zeer complexe patentenclaims behandeld moesten worden. Knap, dat een burgerjury dat zo snel kan.

Dit alles is natuurlijk hartstikke leuk en een prijzig stukje tijdverdrijf maar naar mijn mening moet het eens ophouden. Ga weer druk bezig met revolutionaire stukjes techniek en daarmee bedoel ik niet alleen Apple maar ook Samsung, leer van elkaar en verbeter je product of bedenk nieuwe producten maar hou eens op met het eindeloze gezeur over patenten die je eigenlijk geen patenten mag noemen omdat ze veel te breed zijn.

Wat mij betreft is het eindeloos bedrijven aanklagen i.v.m. het schenden van patenten zonde van je tijd en het getuigt best wel een beetje van angst voor concurrentie.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.