1,1 Miljoen Nederlanders Hebben Facebook-app Verwijderd

FacebookUit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat maar liefst 1,1 miljoen Nederlanders het afgelopen jaar de Facebook-app van hun smartphone hebben verwijderd. Dit geeft aan dat de negatieve berichten over de social media site wel degelijk impact hebben gehad.

Facebook is het afgelopen jaar meerdere keren negatief in het nieuws geweest vanwege privacy-schandalen en nepnieuws. Als we naar de cijfers kijken kunnen we zien dat veel gebruikers hebben besloten om sindsdien met Facebook te stoppen. 1,1 miljoen Nederlanders hebben de Facebook-app van hun smartphone gehaald.

Eind vorig jaar was de app geïnstalleerd op 74 procent van de smartphones in Nederland, maar dit aantal is nu gedaald naar 68 procent. Ook de marktaandeel van Facebook Messenger is gedaald van 62 procent naar 56 procent. De marktaandeel van Instagram, dat in handen is van Facebook, is juist met 4 procent gestegen.

Vooral kinderen tussen de 12 en 15 jaar maken steeds minder gebruik van Facebook. In 2014 had nog 80 procent van de kinderen de Facebook-app geïnstalleerd, maar dat is nu gedaald tot minder dan de helft.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.