Waarde Facebook Met Tientallen Miljarden Gedaald Na Privacyschandaal

FacebookHet privacyschandaal van Facebook dat eerder deze week in het nieuws kwam heeft nog steeds een grote impact op het bedrijf. Beleggers dumpen massaal het aandeel van Facebook, waardoor de waarde van Facebook de afgelopen dagen met tientallen miljarden is gedaald.

In de afgelopen dagen is het aandeel van Facebook met meer dan 10 procent gedaald. Door de koersval heeft Facebook al tientallen miljarden dollars verloren. Een groep investeerders heeft Facebook nu voor de rechter gesleept. De investeerders voelen zich misleid en eisen compensatie voor de dalende koers van Facebook’s aandelen.

Ook de Europese Commissie dreigt met boetes. We zullen mogelijk drastische sancties inzetten, aldus Eurocommissaris Vera Jourova. Jourova wil eerst uitzoeken wat er precies is gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk is. “Facebook had veel voorzichtiger moeten zijn.

Europese toezichthouders willen onderzoeken hoe gegevens van 50 miljoen Facebookgebruikers zijn terechtgekomen bij data-analysebureau Cambridge Analytica. Cambridge Analytica heeft deze gegevens misbruikt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de Brexit.

Sinds de bekendmaking van de datalek is de hashtag #deletefacebook trending. Zelfs Brian Acton, medeoprichter van WhatsApp, schreef in een tweet “It’s time. #deletefacebook“.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.