Google Maps Op Android Ontvangt Incognitomodus

googlemapsGoogle heeft een update uitgebracht voor de Maps-app op Android. De update voegt een incognitomodus toe, waarmee gebruikers adressen kunnen opzoeken of routes kunnen volgen zonder dat deze informatie wordt gekoppeld aan hun Google-profiel.

Google introduceerde de incognitomodus vorige maand al en nu kunnen Android-gebruikers met deze modus aan de slag. Later zal Google de incognitomodus ook naar iOS uitrollen. Google rolt de incognitomodus geleidelijk uit, waardoor het even kan duren voordat iedereen de modus kan inschakelen.

Je kunt de incognitomodus inschakelen door op je profielfoto te klikken en daar de modus te selecteren. Na het activeren van de incognitomodus worden zoekopdrachten niet langer opgeslagen en gekoppeld aan het bijbehorende account. De data zal ook niet gebruikt worden om Google Maps te personaliseren.

Google brengt de incognitomodus naar steeds meer diensten van het bedrijf. Zo hebben Chrome en YouTube al langer een incognitomodus en bracht Google deze modus onlangs ook naar de zoekfunctie van Google. Nu is Google Maps aan dit rijtje toegevoegd. De incognitomodus is overigens niet permanent in te schakelen.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.