WhatsApp dè communicatie-app met 300 miljn gebruikers en spraakberichten

De teller stond twee maanden geleden op 250 miljoen actieve leden, nu is deze alweer gestegen naar vandaag de dag 300 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. WhatsApp gaat hard! De app biedt een goed alternatief voor sms’en, want het is stukken goedkoper en er zijn daarnaast vele extra’s als het makkelijk versturen van foto’s, filmpjes, je locatie, etc. Er wordt volop van deze mogelijkheden gebruikgemaakt door jongeren. WhatsApp bereikte eerder al een piek van 27  miljard berichten in 24 uur. Een andere mijlpaal is dat WhatsApp per dag gemiddeld zo’n 325 miljoen foto’s worden verstuurd.

whatsapp-record

Allemaal goed klinkende cijfers die bekend werden gemaakt, waarbij de WhatsApp woordvoerder ook melde dat het spraakberichten lanceert. Er is net als bij videofragmenten geen tijdslimiet aanwezig voor audio opnames. Het voordeel is dat net als bij het verzenden van andere berichten je dubbele vinkjes krijgt te zien, wanneer het bericht beluisterd werd. De push-to-talk functie zoals de spraakberichtfunctie gaat heten is een gesproken bericht dat automatisch wordt verzonden zodra de opneemknop wordt losgelaten.

WhatsApp maakt het mogelijk om op een intuïtieve manier te communiceren met onze contacten. Afspraken worden gemaakt, roddels en gein uitgewisseld, groepsfuncties, netwerken, etcetera. Het is door de veelzijdigheid een communicatie app voor iedereen. Doordat deze langzaam een standaard aan het worden is en WhatsApp blijft maar groeien, worden ook mensen die nog geen smartphone hebben verleid om er een te nemen. De spraakberichten zal hierbij alleen maar helpen en is tegelijkertijd een uitkomst voor mensen die minder zijn in het geschreven woord of talen die lastig te typen zijn, bijvoorbeeld het Russisch.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

1 Reactie

  1. 7 augustus 2013

    […] Datum: 07-08-2013Bron: Androidics De teller stond twee maanden geleden op 250 miljoen actieve leden, nu is deze alweer gestegen naar vandaag de dag 300 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. WhatsApp gaat hard! De app biedt een goed alternatief voor sms’en, want het is stukken goedkoper en er zijn daarnaast vele extra’s als het makkelijk versturen van foto’s, filmpjes, je locatie, etc. Er wordt volop van deze mogelijkheden gebruikgemaakt door jongeren. WhatsApp bereikte eerder… Lees verder » […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.