Android 5.0 getest door Google op Nexus, de verwachtingen op een rij

Google is bezig met het testen van de nieuwste Android-versie op de Nexus 4 en Nexus 7.  Er is een onbekende Android-versie gespot op de bug tracker van Chronium, het opensourceproject van onder ander Chrome. Een ontwikkelaar meldt dat er twee toestellen op Android-versie KRS368 draaien.

Android-Key-Lime-Pie

Waar de huidige versienummers allemaal beginnen de letter J van Jelly Bean en de onbekende versie dus begint met de letter K, zou dit betekenen dat het gaat om de nieuwste versie 5.0 die waarschijnlijk Key Lime Pie gaat heten. Android heeft de heerlijke traditie om de naamgeving van haar besturingssystemen alfabetisch te benoemen naar zoetigheden. Zo begon het met Cupcake (1.5), Donut (1.6), Eclair (2.0-2.1), Froyo (2.2-2.3), Gingerbread (2.3-2.3.7), Honeycomb (3.0-3.2), Ice Cream Sandwich (4.0-4.0.2) en de huidige Jelly Bean (4.1-4.3).

Echter, de naam Key Lime Pie is nog niet bekend gemaakt door Android. Men speculeert tevens al over mogelijke namen voor de verdere versies, zoals ‘Lollipop’ of ‘Licorice’ voor de 6.0 of de ‘Milkshake’.

De verwachtingen voor versie 5.0, is dat deze eind oktober dit jaar wordt gepresenteerd samen met de Nexus-smartphone. Daarnaast is deze door optimalisaties ook geschikt voor oudere en goedkopere telefoons. Door met een lichtere versie te komen zal deze ook geschikt zijn voor andere apparaten dan smartphones. Met de ontwikkeling van diverse nieuwe producten als de smartwatch is dat waarschijnlijk een heel slimme zet van Google. Zo blijft de brede positie van Android gehandhaafd en zien we wellicht in de toekomst zelfs het Android besturingsysteem terug in onze koelkast. Het bedrijf dat met Android momenteel op 75% draait van alle smartphones wereldwijd, zou namelijk het marktaandeel in opkomende landen willen vergroten.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.