Selectie in woud aan apps Play Store graag

Google-Play-StoreEr verschijnen dagelijks ruim 2.300 nieuwe apps, waarvan bijna de helft voor Android is. Een enorme markt zou je denken, maar uit onderzoek van Venturebeat blijkt dat de meeste apps nauwelijks worden gebruikt. Er is dus een woud aan ‘dode’ apps aan het ontstaan. Deze zogenaamde dode apps worden niet meer geüpdated en hebben weinig gebruikers. Vermoedelijk verdienen de ontwikkelaars nauwelijks aan deze apps.

Android heeft in de Google Play Store inmiddels een miljoen apps genoteerd. Het is goed dat ze de meeste hebben, want alle apps zijn in principe bereikbaar. Waar op de Windows Phone of Blackberry met meer dan 100.000 apps, nog niet altijd die ene app te vinden is. Aan de andere kant wie gaat er op zijn Android smartphone al die apps uittesten? Men kan ze nooit allemaal zien, het zijn er gewoon teveel. Als je elke app namelijk 10 seconden zou bekijken, dan zou het 100 dagen zonder slaap kosten om alle apps te zien.

Ordening

Ideeën om orde in de chaos aan te brengen zijn er te over. Zo zou Google meer kunnen werken met uitgebreide subcategorieën zodat je vindt wat je nodig hebt. Of nog rigoureuzer, maak een nieuwe Android app store. In deze tweede app store, zou je alleen apps neer kunnen zetten die zijn getest door een team. Een store waar je de beste zaklamp app en andere handige functies kan vinden. Dan is het voorwerk al voor jou gedaan, welke app voldoet en welke honderd andere juist niet. Het mooie hiervan is dat innovatieve en echt handige apps naar boven komen drijven en niet meer verdwijnen in het woud aan zelf geknutselde apps door die duizenden anderen.

Via: Droidguy

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.