Google Gaat Nieuwe Apps In De Play Store Strenger Controleren

Google-Play-StoreHet is al jaren duidelijk dat Apple alle nieuwe apps voor in de App Store een stuk strenger controleert dan Google dit doet bij apps voor in de Play Store. Google krijgt daarom regelmatig kritiek wanneer er weer eens malafide apps zijn ontdekt in de Play Store. Google heeft daarom besloten om voortaan strengere controles uit te voeren.

Google voert regelmatig wijzigingen door die moeten zorgen voor een veiligere Play Store, maar dit lijkt tot nu toe nog niet voldoende. Google wil daarom strengere controles uitvoeren op vrijwel alle apps in de Play Store, zo blijkt uit berichten van Google-medewerkers op Reddit. Dit zal wel resulteren in een langere wachttijd voor ontwikkelaars die een app of update willen publiceren, iets dat altijd al een “minpunt” is geweest bij de Apple App Store.

Voorheen was het toevoegen van een app in de Play Store vrij eenvoudig. Zolang er geen bekende malware, twijfelachtige termen of beschermde merken werden aangetroffen in de broncode en de beschrijving van de app, dan werd de app al gauw goedgekeurd. Handmatige controles werden door Google-medewerkers nauwelijks uitgevoerd. Daar komt nu dus verandering in.

Uit berichten op Reddit blijkt dat alle apps én updates sinds kort aan een keuring worden onderworpen zodra ontwikkelaars ze uploaden naar de Play Store. Hierdoor duurt het geen vijf minuten, maar vaak meerdere dagen voordat een app goedkeuring krijgt en in de Play Store verschijnt. Google-medewerkers geven aan dat het nieuwe proces voor alle apps en games geldt, maar dat populaire apps prioriteit kunnen krijgen. In de toekomst zullen we zien of de nieuwe goedkeuringsprocedure inderdaad voor een afname van gevaarlijke apps in de Play Store gaat zorgen.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.