Snapchat Gegevens Van 4,6 Miljoen Gebruikers Online Gezet

hackers lekken snapchat gegevens
Een groep anonieme hackers heeft via een beveiligingslek gegevens van 4.6 miljoen Snapchat gebruikers buit gemaakt. De hackers hebben deze gegevens vervolgens op het internet geplaatst om Snapchat te waarschuwen dat de populaire foto-chat applicatie niet goed is beveiligt.

In augustus was Snapchat al op de hoogte gebracht dat er een lek was gevonden in Snapchat. Het bedrijf heeft hier echter niks aan gedaan en nu hebben hackers besloten om te laten zien wat er kan gebeuren als de ontwikkelaars van Snapchat de foto applicatie niet beter gaan beveiligen. De gegevens die op internet zijn geplaatst bevatten onder andere telefoonnummers en Snapchat inloggegevens. De gestolen gegevens zijn geplaatst op Snapdchatdb.info (dat momenteel is geblokkeerd) en bevatten alleen gegevens van Amerikaanse Snapchat gebruikers. Ook zijn gedeeltes van deze gegevens vervaagt.

De hackers die deze gegevens hebben gestolen hebben dit gedaan om de Snapchat ontwikkelaars onder druk te zetten om de applicatie zo snel mogelijk beter te beveiligen, voordat hackers met de verkeerde bedoelingen gegevens gaan stelen. Het bedrijf achter Snapchat heeft nog geen officiële reactie gegeven over de gestolen gegevens.

bron [androidworld]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.