Pokémon Go Is Nu Officieel In Nederland Beschikbaar

Pokemon-GoPokémon Go is vanaf nu in Nederland beschikbaar in de Google Play Store (Android) en de Apple App Store (iOS). Het spel kon voorheen alleen via een omweg worden geïnstalleerd.

In totaal heeft Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon Go, het spel nu uitgebracht in 26 Europese landen. Het bedrijf moest wachten met de lancering in Europa, omdat de servers het zwaar te verduren hadden onder de grote hoeveelheid gebruikers. Zo leek het spel onder andere zaterdagmiddag te kampen met een storing.

Pokémon Go

Met Pokémon Go is het mogelijk om Pokémon figuurtjes te vangen in de echte wereld. Figuurtjes zijn te vinden door de camera van de telefoon te richten op de omgeving, waarna de figuurtjes op bepaalde locaties vanzelf in beeld verschijnen. Dit idee is uitstekend om gamers naar buiten te brengen, maar onoplettende spelers zorgen soms wel voor problemen.

Wereldwijd is Pokémon Go al vele tientallen miljoenen keren gedownload, waaronder naar schatting al meer dan 1,3 miljoen keer in Nederland. Hoeveel de ontwikkelaar Niantic hiermee verdient is niet bekend, maar volgens analisten brengt het spel elke dag enkele miljoenen dollars in het laatje.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.