“Fortnite Straks Niet Vanuit De Google Play Store Te Downloaden”

Fortnite-AndroidFortnite is waarschijnlijk vanaf volgende maand te spelen op Android, maar als we de laatste berichten mogen geloven komt het spel niet in de Play Store te staan. Je zult het spel moeten downloaden vanaf een webpagina van Epic Games.

Eerder schreven wij dat Fortnite waarschijnlijk op 24 augustus zal worden gelanceerd voor Android. De eerste 30 dagen is het spel volgens de berichten exclusief te spelen op de Samsung Galaxy Note 9. Pas op 24 september kunnen andere Android-gebruikers het spel installeren.

XDA Developers heeft in de code van de Fortnite-pagina van Epic Games nu aanwijzingen gevonden dat het spel waarschijnlijk nooit in de Play Store zal worden geplaatst. XDA Developers deelde de onderstaande afbeelding.

Fortnite-Epic-Games-downloaden

In de afbeelding zien we onder andere de waarschuwing dat men toestemming moet geven om te downloaden vanaf onbekende bronnen. Deze waarschuwing krijg je alleen als je apps buiten de Play Store om wilt installeren. Het lijkt er dus op dat het de bedoeling is het spel rechtstreeks vanaf de Epic Games-site te downloaden.

De reden voor dit besluit heeft waarschijnlijk te maken met geld. Zowel Google als Apple stoppen 30% van de omzet die ontwikkelaars genereren in hun eigen zak. Fortnite is gratis te downloaden, maar Epic Games weet met de iOS-app een omzet van gemiddeld 2 miljoen dollar (1,7 miljoen euro) per dag te halen via in-app aankopen. Ze betalen dus elke dag 600.000 dollar aan Apple. Om te voorkomen dat ze ook zoveel geld moeten afstaan aan Google willen ze waarschijnlijk alles regelen via hun eigen servers, zodat 100% van de omzet naar Epic Games gaat.

Epic Games heeft zelf nog niet gereageerd, waardoor het momenteel dus nog om aannames gaat.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.