Samsung Galaxy Note 4 Krijgt UV-sensor

Samsung-Galaxy-Note-4-UV-sensorIn september zal Samsung de opvolger van de populaire Galaxy Note 3 phablet aankondigen. Dit toestel zal gaan beschikken over high-end specificaties, waaronder waarschijnlijk enkele gezondheid gerelateerde sensoren. Eén van deze “extra’s” zou een UV-sensor zijn en via Sammobile is daar nu meer informatie over gelekt.

Als de geruchten kloppen zal de Galaxy Note 4 gaan beschikken over een 5,7-inch AMOLED-display met een resolutie van 2560×1440 pixels, een Snapdragon 805 of Exynos 5433-chipset, 3GB werkgeheugen, een 16 megapixel camera, een S-pen en een UV-sensor.

De UV-sensor zal volgens Sammobile gebruikt worden om de UV-straling te meten van de zon. Op deze manier kan de Galaxy Note 4 de gebruiker waarschuwen als de zon te sterk is en zal de Health-app je tips geven om jezelf te beschermen.

In de Health-app is via vijf niveaus, van laag tot extreem, af te lezen hoe sterk de UV-straling is. Verder zijn er in de Health-app verschillende weetjes te lezen over de zon. Voor veel mensen zal de UV-sensor overbodig zijn of slechts een gadget, maar voor mensen met een gevoelige huid, mensen die veel reizen en mensen die graag op het strand hangen is de UV-sensor mogelijk een handige feature.

Samsung zal de Galaxy Note 4 naar verwachting begin september, tijdens de IFA-beurs onthullen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.