“Samsung Produceert Snapdragon 820 Voor Qualcomm”

Qualcomm Snapdragon 820 chipsetVolgens de geruchten zal Samsung de nieuwe Snapdragon 820-chip voor de chipfabrikant Qualcomm gaan maken. Voorheen werkte Qualcomm samen met het Taiwanese TSMC.

Qualcomm introduceerde in maart de Snapdragon 820 chip. Veel informatie over deze chipset gaf het bedrijf echter nog niet vrij. Wel liet Qualcomm weten dat de nieuwe chip dankzij de Finfet-technologie sneller en zuinig zal zijn dan zijn voorgangers.

Samsung maakt gebruik van de 14nm technologie terwijl TSMC pas vanaf het derde kwartaal gebruik gaat maken van 16nm technologie. Een lagere nm is sneller en zuiniger dan hogere nm-technologie. Re/code meldt nu dan ook dat Qualcomm een samenwerking is aangegaan met Samsung om de nieuwe Snapdragon 820 chips te produceren.

Voor Samsung heeft een deal met Qualcomm voor en nadelen. Samsung zal uiteraard veel geld verdienen aan een deal met Qualcomm. Maar er is een kans dat minder mensen gebruik zullen maken van Samsung’s eigen Exynos-chipsets. Deze chipsets worden onder andere gebruikt in de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge en zijn voorzien van de zelfde 14nm technologie.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.