Is ‘Viki’ Nokia’s Virtuele Assistent?

nokia-6HMD Global heeft dit weekend een nieuwe smartphone aangekondigd, genaamd Nokia 6. Deze smartphone beschikt over high-end specificaties, maar krijgt misschien ook wel een eigen virtuele assistent. Nokia heeft namelijk een Europees patent aangevraagd voor het woord ‘Viki’, wat vermoedelijk de naam voor de virtuele assistent zal worden.

Het Finse bedrijf heeft onlangs een patent aangevraagd onder de naam ‘Viki’. Wat dit precies moet worden is niet bekend, maar vermoedelijk gaat het hier om een virtuele assistent. Steeds meer fabrikanten lanceren een eigen virtuele assistent. Denk bijvoorbeeld aan Google Assistant van Google, Siri van Apple en Alexa van Amazon. Ook Samsung werkt aan een eigen virtuele assistent.

Het is mogelijk dat Nokia de naam ‘Viki’ voor wat anders wil gaan gebruiken, maar de meeste media spreken over een virtuele assistent.

Nokia 6
De Nokia 6 draait op Android 7.0 en beschikt onder andere over een 5,5-inch display met een resolutie van 1920×1080 pixels, een Qualcomm Snapdragon 430-processor, 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 16 megapixel camera en een 3.000 mAh accu.

Voorlopig is de Nokia 6 alleen in China verkrijgbaar en het is niet bekend of en wanneer de smartphone naar Europa komt.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.