Google Gaat Virtuele Assistenten Menselijker Maken

Google HomeDe virtuele assistent van Google kan erg hulpzaan zijn, maar klinkt lang niet altijd even realistisch. Zou het niet geweldig zijn als virtuele assistenten in de toekomst een stuk realistischer en menselijker klinken? Google denkt van wel en wil daarom naast humor ook een nieuwe manier van taalgebruik toevoegen.

Onderzoekers van Google hebben in een blogpost uitgelegd wat ze precies gaan doen om de spraaktechnologie expressiever te maken. De onderzoekers hebben een technologie ontworpen die onder meer intonatie toevoegt aan spraakberichten en daardoor een stuk natuurlijker overkomt.

Tacotron is de dienst die spraakmogelijkheden naar ontwikkelaars brengt. Uit een test blijkt dat de meeste mensen vinden dat Tacotron al erg natuurlijk klinkt, maar dat stress, of de natuurlijke intonatie die menselijke sprekers kiezen, nog niet echt gekopieerd worden. Door een neuraal netwerk te trainen met opnames van menselijke spraak is het nu echter gelukt om “Attributen als stress, intonatie en timing” toe te voegen aan Tacotron. In andere woorden, de onderzoekers konden de technologie leren om mensen beter te kopiëren.

De nieuwe mogelijkheden zullen binnenkort beschikbaar worden gemaakt voor ontwikkelaars die gebruik maken van Tacotron. Ook verwachten we dat Google de technologie spoedig zal integreren in Google Assistant, zodat de virtuele assistent op de Google Home-apparaten ook een stuk realistischer overkomt.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.