“Samsung Werkt Aan Stand-alone Gear VR Met 2.000 Pixels Per Inch”

Samsung Gear VRVolgens de geruchten komt Samsung begin volgend jaar met een stand-alone uitvoering van de Gear VR. Deze virtual reality-headset beschikt onder andere over een hogeresolutiescherm.

In 2014 introduceerde Samsung de eerste preview-versie van de Gear VR. Deze Gear VR maakt gebruik van het scherm, de processor en de sensoren van de Galaxy Note 4 om virtual-reality beelden weer te geven. Samsung werkte voor de Gear VR samen met Oculus en ondertussen zijn er al verschillende uitvoeringen van de VR-bril uitgebracht.

Veel grote verschillen tussen de oude en de nieuwe Gear VR-headsets zijn er niet. Ook werken ze allemaal alleen in combinatie met een smartphone of phablet. Volgend jaar wil Samsung volgens de geruchten echter een losse virtual reality-headset introduceren die is voorzien van een eigen scherm, processor en sensoren.

Het OLED-scherm van deze nieuwe Gear VR heeft volgens insiders een pixeldichtheid van 2.000 pixels per inch. Deze resolutie is vele malen hoger dan de huidige Gear VR, die gebruik maakt van de Galaxy S8. De Galaxy S8 heeft een pixeldichtheid van 570 PPI.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.