“Android-fabrikanten Verplicht Maandelijks Beveiligingsupdates Uit Te Brengen”

Android-UpdateHet is goed mogelijk dat fabrikanten in de toekomst verplicht worden om maandelijks beveiligingsupdates uit te brengen. Als dit het geval is dan zal het Android-besturingssysteem in eens een stuk veiliger worden voor alle gebruikers.

De website XDA-Developers schrijft dat het hoofd van Android-beveiliging, David Kleidermacher, heeft gesuggereerd dat Android-fabrikanten worden verplicht beveiligingsupdates uit te brengen. Hij zou hebben gezegd dat er gewerkt wordt aan een update voor de OEM-overeenkomst, waarin fabrikanten voortaan worden verplicht om op regelmatige basis updates uit te brengen.

Sinds 2015 brengt Google elke maand een beveiligingsupdate uit naar de Pixel en Nexus-toestellen, waarmee het bedrijf de nieuwste kwetsbaarheden in het Android-besturingssysteem oplost. Andere fabrikanten krijgen toegang tot deze updates, zodat ze deze updates naar hun eigen toestellen kunnen uitrollen. Helaas doen sommige merken dit nog niet altijd of soms pas erg laat.

Momenteel checken sommige consumenten bij het kopen van een nieuwe smartphone nog of het bedrijf regelmatig beveiligingsupdates uitrolt. In de toekomst zijn dergelijke updates mogelijk geen punt meer om wel of niet voor een bepaalde smartphone te kiezen, aangezien iedereen straks verplicht is de maandelijkse beveiligingsupdates uit te rollen.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.