Fabrikanten Kunnen Toekomstige Android-updates Tot 12 Weken Eerder Uitrollen

Android-PGoogle heeft tijdens de I/O Conference aangekondigd dat fabrikanten vanaf Android P veel eerder aan de slag kunnen met het ontwikkelen van Android-updates, waardoor nieuwe versies tot 12 weken eerder kunnen worden uitgerold.

Google heeft aangegeven dat chip- en processor fabrikanten zoals Qualcomm en MediaTek al in een vroeg stadium betrokken worden bij de ontwikkeling van nieuwe Android versies. Dit is nu ook al het geval bij de onlangs aangekondigde Android P. Door fabrikanten eerder te betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe Android versies, hoopt Google dat fabrikanten de nieuwe Android versies sneller kunnen aanbieden.

Bedrijven als Qualcomm, MediaTek en Samsung ontwikkelen samen met Google zogeheten ‘Board Support Packages’. Dit is software die voor bepaalde chips of processoren is ontwikkeld. Dankzij deze Board Support Packages hoeven bedrijven niet meer te wachten op ondersteuning vanuit chip- en processor fabrikanten en kunnen de bedrijven gelijk beginnen met het ontwikkelen van updates voor bestaande smartphones. Dit kan volgens Google een maximale tijdswinst van 12 weken opleveren.

Project Treble
In Android 8.0 introduceerde Google ook al Project Treble, die het besturingssysteem loskoppelt van de grafische schil. Dit moet het voor fabrikanten een stuk eenvoudiger maken om updates voor bestaande smartphones te ontwikkelen.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.