“Huawei Kiest Voor Russische Android-alternatief”

Huawei-Y7-(2019)De toekomst van Huawei is sinds het handelsverbod die Trump heeft opgelegd wat onzeker, omdat de kans aanwezig is dat Google in de toekomst geen nieuwe Android-licenties mag leveren aan Huawei. Daarom is de Chinese fabrikant opzoek naar een Android-alternatief, die Huawei mogelijk heeft gevonden in Rusland.

Aurora is een Russisch besturingssysteem die Huawei mogelijk wil gebruiken als alternatief voor Android. De onderhandelingen tussen Huawei en Aurora zijn volgens de Rusissche website The Bell al begonnen. Aurora is gebaseerd op het open source besturingssysteem Sailfish, dat sinds 2012 onder andere wordt ontwikkeld door ex-medewerkers van Nokia. In 2014 sloot de miljardair Grigory Berezkin een deal met de Russische overheid om Sailfish verder te ontwikkelen onder de naam Aurora.

Aurora zou zich richten op de privacy van gebruikers en is onder andere in staat om Android-apps te draaien. Het draaien van Android-apps is erg belangrijk voor een bedrijf als Huawei. Daarnaast heeft Aurora een ingebouwde VPN.

Of de aankomende toestellen daadwerkelijk op Aurora zullen draaien kunnen we nog niet zeggen. Huawei heeft zelf namelijk nog niks bekendgemaakt en het bedrijf werkt daarnaast ook aan een eigen besturingssysteem, genaamd HongMeng of Ark OS. Mogelijk is Huawei simpelweg aan het rondneuzen om alle opties met elkaar te vergelijken.

via [androidplanet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.