“Huawei’s Eigen Besturingssysteem Heet ARK OS”

huawei-p30-liteHet is je vast niet ontgaan dat Huawei in de problemen is gekomen nadat de Verenigde Staten de Chinese fabrikant op een zwarte lijst heeft gezet. Door het besluit van de Verenigde Staten is de kans aanwezig dat Huawei in de toekomst geen nieuwe smartphones met Android en de Google Play Service op de markt mag brengen. Huawei werkt daarom aan een Android-alternatief, die volgens de laatste berichten mogelijk de naam ARK OS meekrijgt.

Het is geen geheim dat Huawei werkt aan een eigen besturingssysteem, maar veel details over dit OS hebben we nog niet. Zo weten we bijvoorbeeld nog niet hoe het besturingssysteem heet. Eerdere berichten spraken over de werknaam ‘Hongmeng‘ en over een lancering in 2020, maar Huawei heeft zelf nog niks bekendgemaakt. Er is echter nieuwe informatie opgedoken, die mogelijk de uiteindelijke naam van het besturingssysteem verklapt.

Huawei heeft bij de European Union Intellectual Property Office (EUIPO) namelijk een reeks handelsmerken vastgelegd. Het lijkt te gaan om handelsmerken voor een eigen besturingssysteem (OS). Het gaat om de namen Huawei ARK OS, Huawei ARK, ARK en ARK OS. Huawei heeft zelf nog niks bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat Huawei iets aan het voorbereiden is.

Huawei-Ark-OS

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.