Onderdelen Google Glass Kosten Slechts 80 Dollar

Google_GlassGoogle Glass, de slimme bril van Google heeft een adviesprijs van maar liefst 1500 dollar, maar waar komt deze prijs vandaan? Volgens de website van Teardown kosten alle onderdelen die worden gebruikt namelijk niet meer dan 80 dollar.

Teardown is gespecialiseerd in het demonteren van elektronische apparaten. Door de Google Glass uit elkaar te halen zijn de mensen van het Teardown team tot de conclusie gekomen dat de onderdelen die worden gebruikt, samen nog geen 80 dollar kosten (60 euro). Zo zou de TI OMAP 4430 processor slechts 14 dollar kosten en het kleine display slechts 3 dollar. De overige onderdelen kosten ongeveer 60 dollar.

Uiteraard komt er veel meer kijken bij het ontwikkelen van een nieuw apparaat. Zo zijn er nog kosten voor de ontwikkeling van software, maar ook kosten voor onderzoek, productie en promotie.

Google heeft gereageerd op de beweringen van Teardown en zegt dat Google Glass meer kost dan 80 dollar. Google vertelt niet hoeveel het materiaal van de slimme bril dan wel kost.

via [VK en technieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

2 Reacties

  1. ben schreef:

    Google = geld. Need i say more?

  2. jg schreef:

    De onderdelen van brood kosten maar een paar cent, toch wordt een brood voor 2 euro verkocht, een schandaal. Het wordt tijd dat de regering ingrijpt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.