Samsung Verkoopt Recordaantal Tablets In Q1 2014

Samsung-Galaxy-Tab-4Samsung heeft in de eerste drie maanden van 2014 een recordaantal tablets verkocht. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verkocht maar liefst 12,8 miljoen tablets, terwijl het bedrijf een jaar eerder nog 9,1 miljoen tablets verkocht. Dankzij de verbeterde verkoopcijfers heeft Samsung nu een tablet-marktaandeel van 22,6%.

Samsung staat momenteel op de tweede plaatst na Apple, dat een tablet-marktaandeel van 28,9% heeft. Door de goede verkoopcijfers van Samsung en de dalende verkoopcijfers van de iPad kruipt Samsung steeds verder naar de eerste plaats. Apple had een jaar eerder namelijk maar liefst 40,4% van de tablet markt in handen.

Volgens Strategy Analytics verslaat Samsung Apple in tablet verkoopaantallen in Latijns-Amerika, Midden- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Naar verwachting zal het gat tussen Samsung en Apple in de toekomst nog kleiner worden.

Lenovo verkocht in de eerste drie maanden van 2014 een totaal van 2,3 miljoen tablets, waarmee het een marktaandeel van 4,1% behaalt. Asus heeft een marktaandeel van 3,7% en Amazon een marktaandeel van 2,6%.

bron [tabletguide]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.