Steeds Meer Mensen Allergisch Voor Smartphone?

allergisch-smartphone-bellenBepaalde metalen in smartphones zorgen steeds meer voor huidproblemen, aldus Amerikaanse en Deense onderzoekers. Door de explosieve stijging van smartphone gebruikers en het langdurige gebruik van de smartphones krijgen steeds meer mensen last van pijnlijke uitslag, blaren en droge plekken op de wangen, kin en oren veroorzaken.

De grootste groep “slachtoffers” is jonger dan 18 jaar, dit komt doordat jonge mensen gevoeliger zijn voor metalen als nikkel. Onder andere smartphones van BlackBerry, Samsung, Sony Ericsson, Motorola en LG zouden nikkel vrijgeven tijdens het gebruik van de smartphones. 

Onderzoekster Clare Richardson: “Nu het gsm-gebruik wereldwijd stijgt, merken we ook steeds meer huidproblemen op. Veel toestellen bevatten metalen als nikkel, wat acute contacteczeem kan uitlokken. Dit komt vaak voor, zowel bij goedkope als dure toestellen en zelfs bij gsm’s en smartphones die zijn goedgekeurd door een Europees controle-orgaan.

Het tijdschrift Pediatric Allergy meldt dat het aantal meldingen van huidproblemen tussen het jaar 2000 en 2010 met 1250 procent is gestegen.

bron [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.