Tablet Staat Hoog Op Vakantie Lijstje Van Veertigplussers

iPad-VakantieUit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat maar liefst 72% van de veertigplussers niet op vakantie gaat zonder een tablet. Dit is opvallend aangezien dit aanzienlijk meer is dan het aantal jongeren dat zijn of haar tablet mee neemt op vakantie.

In totaal heeft Telecom in juni 1.498 Nederlanders tussen de 12 en 80 jaar oud gevraagd of ze wel of geen tablet mee nemen op vakantie. 39% van de ondervraagden tussen de 20 tot 29 jaar laten hun tablet thuis liggen, nog eens 10% geeft aan dat hij nog niet weet of de tablet mee gaat of thuis blijft. Dit houd dus in dat slechts 51% van de jongeren aangeeft de tablet wel mee te nemen op vakantie.

Het grote verschil tussen de jongeren en veertigplussers zou te maken hebben met het verschil in smartphonepenetratie. Zo blijkt uit het onderzoek dat 91% van de ondervraagden onder de 40 jaar een smartphone heeft. Bij de veertigplussers zou dit slechts bij 67% het geval zijn. Het is dus logisch dat jongeren hun tablet vaker thuis laten liggen, omdat ze al een smartphone mee nemen.

De tablets worden het vaakst gebruikt om mee te e-mailen (32%), te games (29%), om nieuws mee te lezen (26%) en om toeristische informatie mee op te zoeken (24%). Slechts een klein groepje ondervraagden geeft aan de tablet te gebruiken voor navigatie (7%) en werk (2%).

Uit het onderzoek blijkt ook dat mannen de tablet iets vaker voor “serieuzere” dingen gebruiken dan vrouwen. Zo gebruikt de man de tablet iets vaker om mee te e-mailen (38% tegenover 26%), nieuws te lezen (30% tegenover 22%) en bankzaken te regelen (18% tegenover 12%).

bron [telecompaper via tabletguide]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.