Huawei Verkoopt 62 Procent Meer Smartphones Dan Jaar Geleden

HuaweiDat de Chinese smartphone fabrikanten de laatste tijd snel groeien is geen geheim en dit blijkt ook uit de laatste verkoopcijfers van Huawei. Zo heeft Huawei in de eerste helft van 2014 maar liefst 62 procent meer smartphones weten te verkopen dan een jaar geleden.

Zelfs in de laatste maanden stijgt het aantal verkochte Huawei-smartphones snel. Zo zijn er in de afgelopen 6 maanden 34,27 miljoen toestellen verkocht, waarvan 21 miljoen in de laatste 3 maanden. Dat is een stijging van 85 procent ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar. 80 procent van de verkochte smartphones zijn budget-toestellen, de overige 20 procent zijn mid-range en high-end smartphones.

Huawei hoopt dit jaar totaal 80 miljoen smartphones te verkopen, en met de huidige verkoopcijfers lijkt dit wel te gaan lukken. Het succes van Huawei is mede te danken aan de snelgroeiende markt in het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika. Waar het bedrijf in het tweede kwartaal met maar liefst 275 procent (Midden-Oosten en Afrika) en 550 procent (Latijns-Amerika) is gestegen.

In het eerste kwartaal van 2014 stond Huawei met een wereldwijde marktaandeel van 4,7 procent op de derde plek van de smartphone markt. Samsung stond met 30,8 procent op een ruime eerste plaats, gevolgd door Apple met 15,2 procent.

bron [reuters via telegraaf en techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.