Doorbraak Accutechnologie Zorgt Voor Verviervoudigen Capaciteit Smartphone Accu’s

lithium accu smartphoneOnderzoekers van de universiteit van Stanford in Californië hebben een nieuwe technologie ontwikkeld, waardoor het mogelijk is om de accuduur van lithium-accu’s te verviervoudigen. Deze techniek zou onder andere het probleem van een snel leeglopende smartphone-accu’s kunnen oplossen.

De grotere accu capaciteit is mogelijk door de anode, de elektrode waar een positieve lading door gaat, uit lithium te fabriceren. Normaal is dit niet mogelijk, omdat er dan scheuren en gaten in de anode kunnen ontstaan, wat de kans op kortsluiting en overhitting vergroot. Door de anode met een zogenaamde “nanosphere”, een microscopisch dun laagje gemaakt van koolstof, af te schermen kunnen deze problemen worden voorkomen.

Volgens de onderzoekers kunnen deze nieuwe lithium-accu’s tot wel vier keer grotere capaciteit hebben als de huidige accu’s. Een perfecte uitkomst voor de huidige smartphones en tablets, maar ook bijvoorbeeld voor elektronische auto’s.

Wanneer dergelijke accu’s op de markt zullen verschijnen is nog niet bekend. De onderzoekers moeten namelijk nog een hoop tests uitvoeren om de efficiëntie en de veiligheid van de accu’s te testen.

bron [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.