Bill Gates, Zuckerberg en Google Oprichters Doen Mee Met de Ice Bucket Challenge

Bill-Gates-Ice-Bucket-ChallengeDe Ice Bucket Challenge is een actie dat is gestart in juni, maar dankzij vele beroemdheden slechts sinds kort veel bekendheid krijgt. Bij de actie gooien mensen een emmer ijswater over hun hoofd om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS. De actie starte op Facebook met “normale” mensen, maar is nu ook actief in de techwereld met Bill Gates, Mark Zuckerberg en Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin als laatste deelnemers.

Bij de Ice Bucket Challenge is het de bedoeling om een filmpje te maken terwijl je een emmer ijskoud water over je heen gooit. Deze zet je op het internet waarin je ook drie andere mensen nomineert die het zelfde moeten doen. Doe je het niet binnen 24 uur dan moet je 100 euro of dollar doneren. We kunnen er echter vanuit gaan dat de bekendheden zowel de actie doen als een donatie geven aan de ALS Association.

Mede dankzij de beroemdheden heeft de ALS Association in Amerika in de laatste twee weken al meer dan 7,6 miljoen dollar opgehaald. Onder andere Oprah en Justin Timberlake, maar ook BN’er Beau van Erven Dorens en Renate Verbaan hebben meegedaan aan de actie.

via [nrc]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.